"Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı. 7 katlı ve 1 milyon cilt basılı kitap kapasiteli kütüphane aynı anda 3 bin kişiye hizmet verebiliyor.
"Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi" olarak nitelendirilen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi açıldı.
Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir milyon cilt basılı kitabı ve aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek, ülkemizin en büyük üniversite kütüphanesini açıyoruz" dedi.
"Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyen Erdoğan, "Kitaba sırtını dönen cehaletin karanlığından kurtulamaz.
Nuri Pakdil 'Okumadığın gün karanlıktasın buyuruyor. Çocukları, gençleri ve yetişkinleri kitapla buluşturacak kitabı sevdirecek projeleri hayati önemde görüyoruz" diye konuştu.
Erdoğan ayrıca sene sonuna kadar Rami Kışlası'nı da büyük bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi.
2010 yılında kurulan İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde 11 fakülte, 15 bin öğrenci, 1086 akademisyen, 326 idari personel ve 150'den fazla lisans ve lisans üstü programı bulunuyor.
Üniversite bugün yapılan açılışla 28 bin metrekare kapalı alana sahip 7 katlı kütüphanesine de kavuştu.
Aynı anda 3 bin kişiye hizmet verebilecek ve 1 milyon cilt basılı kitap alabilecek kapasiteye sahip kütüphane, 93 milyon lira bedelle inşa edildi.
Modern kütüphaneciliğin getirdiği olanaklarla donatılan, akıllı ve engelsiz bina olarak tasarlanan kütüphane, 7/24 çalışma esasına göre açık olacak.
Yapımında ve tefrişatında her türlü kullanıcı konforunun düşünüldüğü kütüphanede, tekli ve çoklu çalışma masaları, çok sayıda grup çalışma odası, sesli ve sessiz ders çalışma salonları, minderli oturma tribünü, puflu oturma masaları ve diğer dinlenme alanları ile akıl oyunları alanı, kullanıcı dolapları, mescit, konferans salonları, kantin ve kapalı otopark bulunuyor.
Öğrencilerin yanı sıra akademik camianın ve tüm vatandaşların istifade edebileceği kütüphanenin, toplumun öncüsü büyüklerle buluşulabilecek ve birlikte iş üretilecek uğrak mekanlardan olması planlanıyor.
Ziyaretçilere çay, kahve ve kurabiye ikramlarının yapılacağı kütüphanede, konferans ve söyleşi programları da düzenlenecek.