KPSS ne zaman? (2022 ÖSYM KPSS Ortaöğretim, Lisans, Ön Lisans ve Alan Bilgisi sınav ve başvuru takvimi)

KPSS ne zaman? (2022 ÖSYM KPSS Ortaöğretim, Lisans, Ön Lisans ve Alan Bilgisi sınav ve başvuru takvimi)

KPSS sınavları için tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. 2022 KPSS Lisans sınavının iptal edilmesiyle birlikte ÖSYM tarafından yeni KPSS takvimi yayımlandı. KPSS Ortaöğretim, Lisans, Ön Lisans ve Alan Bilgisi oturumlarına girecek olan kişiler, sınav ve başvuru tarihlerini merak ediyor. Peki, 2022 KPSS sınavları ne zaman yapılacak?

1pXor-HFV02NtbXR0BYaRg.jpg

2022 KPSS sınav takvimi, kamu, kurum ve kuruluşlarında işe girmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. ÖSYM tarafından yayımlanan yeni KPSS takvimi sonrasında, Ortaöğretim, Lisans, Ön Lisans ve Alan Bilgisi oturumlarının ne zaman yapılacağı belli oldu.
x1E9ovHPJkiuYQEU0WU2vQ.jpg

İşte 2022 ÖSYM KPSS Ortaöğretim, Lisans, Ön Lisans ve Alan Bilgisi sınav ve başvuru takvimi;
igXcl-S0Ekibm3omSaFRww.jpg

2022-KPSS Lisans Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının 18 Eylül 2022 tarihinde yapılacak.
6jf9tPvbukmlAlNEeC6sUQ.jpg

KPSS Ortaöğretim başvuruları için tarih belli oldu. KPSS Ortaöğretim (lise) başvuruları 1 Eylül günü başlayacak ve 13 Eylül 2022 tarihinde sona erecek.KPSS Ortaöğretim sınavı 6 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak.
AHNMQfyOnkypOFjESGG98w.jpg

2 Ekim 2022 tarihinde yapılması planlanan 2022-KPSS Ön Lisans Sınavının 9 Ekim 2022 tarihinde,
nzY5F7tF0UyaacDR_ioqTQ.jpg

2022-KPSS Alan Bilgisi oturumlarının 24-25 Eylül 2022 tarihlerinde,
7odKzX0z_E-5sfZR38Gykw.jpg

2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı tarihi de belli oldu. ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre, KPSS ÖABT sınavı 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

Üst Alt